понеделник, 19 ноември 2018 г.

7 начина да избягате от еректилната дисфункция



Повечето мъже знаят, че начина им на живот влияе на здравето им и дори може да му навреди. Но те не се притесняват от това, докато навиците им не започнат да влияят сериозно и засегнат техния сексуален живот. Ниските нива на тестостерон, слабото либидо, проблемите с ерекцията, могат да бъдат причинени от високо рискови поведения. Проблемите в един момент стават необратими и от пълен разцвет се стига до еректилна дисфункция.

Тук са 7 начина да запазите вашето интимно здраве в добро състояние:


1. Прочистете аптечката си



Някои антидепресанти, някои лекарства за кръвно налягане, дори и някои лекарства за растеж на коса, съдържат в описанието си като страничен ефект проблеми с еректилната функция. Най-изненадващото е, че виновник за подобни проблеми, може да бъде дори алергия към лекарства за настинка. Четете внимателно листовките на всички медикаменти, които приемате за всякакви странични ефекти.

2. Оставете работата в офиса



Стресът свързан с работата е огромен проблем за сексуалната функция. Мъже на около 40-50 години може да са изключително успешни в работата си, но да имат еректилна дисфункция. Защо? Мъжете, които са взискателни към работата, трудно си тръгват от там, което означава, че тяхното безпокойство е основен спътник през по-голямата част от деня им, което пък им пречи да осъществят пълният си потенциал в спалнята.

Освен това, когато сте работохолик, сънят и упражненията – два големи сътрудника в борбата на еректилната дисфункция, вие сте склонни да ги жертвате в името на работата си. Ако знаете кога да изключите и да оставите работата си в офиса, това ще ви помогне да подобрите сексуалния си живот. Не работете когато се приберете у дома, не работете през почивките, опитайте да включите повече упражнения между седмичните си задачки, за да облекчите стреса.


3. Гушнете възглавницата в разумен час



Сънят е много важен, затова и няколко поредни среднощни забавления могат да задушат вашето либидо. Ако спите 5 часа или по-малко, това може да намали нивата на тестостерон при младите, здрави мъже с 10 процента след само 1 ден. Сънят оказва влияние на свободния тестостерон, на частта от него която не е обвързана с протеините и е свободна да подпомага функциите, от които тялото се нуждае за да функционира правилно. Включително подобрява вашето либидо и сексуалната функция.

Сънят регулира и баланса на мозъчните хормони, които имат влияние върху ерекцията - допамин и серотонин. Съня и почивката са особено важни при по-младите мъже, за които ниските нива на тестостерон играят голяма роля за сексуалната функция. Стремете се да спите най-малко 6 часа в денонощието, но 7-8 е идеално.

4. Погрижете се за устната си хигиена



Мъжете с еректилна дисфункция са три пъти по склонни да имат заболявания на венците, отколкото мъже без проблеми с пениса. Според изследване всеки 4 от 5 мъже с тежка еректилна дисфункция са имали заболяване на венците. Когато зъбите ви гният, имунната ви система атакува патогените в устата. Бактериите се просмукват в кръвта, увреждат кръвоносните съдове и притока на кръв. Редовното миене на зъбите може да помогне не само на венците.

5. Дръжте пиенето под контрол


Няколко бири могат да успокоят нервите ви, за да заговорите непознато момиче в бара, но те могат да съсипят завършека на вечерта, който сте планували. Мъжете които пият имат по-големи затруднения с ерекцията, отколкото трезвениците.Дори и сега да нямате проблеми с това, прекалената консумация на алкохол може да повлияе негативно на вашата сексуална активност. Освен това алкохолът действа подтискащо, така че освен, че е по-малко вероятно да  имате нормална ерекция, то и ще се чувствате изтощени за да положите усилия за това. Повечето проблеми с ерекцията са свързани с прекомерната употреба на алкохол, така че ограничете приема му.


6. Спрете да гушкате компютъра си



Лаптопите генерират огромно количество топлина, всичко, което затопля тестисите може да намали броя на сперматозоидите и нивата на тестостерон. Клетките в тестисите, които произвеждат вашите сперматозоиди и хормони, са чувствителни на топлина, затова и скротума се намира извън тялото. Вашите тестиси функционират при няколко градуса под телесната ви температура. Ако държите вашият лаптоп в скута ви, е възможно топлината от него да въздейства върху производството на тестостерон, пречейки и на способността да се постигне ерекция.

7. Изритайте никотиновата пристрастеност



Всеки знае, че пушенето е вредно за вашето здраве, но повечето хора не осъзнават че съществува пряка връзка между тютюнопушенето и еректилната дисфункция. Пушенето може да увреди лигавицата на кръвоносните съдове, което се отразява на гладката мускулатура в пениса и на притока на кръв към пениса. Колко важно е да се освободите от вредния навик? Мъжете, които са отказали цигарите, след 8 седмици са имали подобрение в еректилната функция и достигат възбуда 5 пъти по-бързо, отколкото техните приятели пушачи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар