сряда, 5 декември 2018 г.

Любовната игра



Подготвителните игри обикновено предшестват половия акт /или коитуса/. Тези игри са прегръдките и целувките, опипването и смукането на гърдите на жената и зърната им, милването на клитора й. 

Ерекцията на мъжа се постига бързо. Овлажняването на жената може да иска повече време, но трябва винаги да се постигне преди вкарването на пениса, а то трябва да стане по нейно искане, когато тя е готова за това.

 Едни от първите системни изследвания на сексуалността и на физиологичните промени при половия контакт правят американските учени – гинеколога Уилям Мастерс и психоложката Виржиния Джонсън. Те започват с това, че се обръщат към свои приятели и университетски колеги да насочват към тях хора, готови да се подложат на сексологично изследване. Отзовалите се 1273 доброволци подробно са анкетирани за сексуалния им живот; освен това за тях са съставени медицински картони. След попълване на сексуалните истории и обсъждане на свързаните с тях проблеми, доброволците се подлагат на медицинско изследване, включително и сексологично. 
За експеримента са подбрани 382 жени и 312 мъже /296 съпружески двойки, останалите – неженени и неомъжени/ на възраст от 18 до 78 години. По време на серията полови актове в лабораторни условия се измерват физиологичните реакции на двамата партньори. Освен това се осъществяват и редица експерименти от мастурбационен тип, например жени мастурбират с изкуствени полови членове с различни размери, а вградената в тези прибори електроника фиксира най-фините физиологични реакции на гениталиите. Общо учените наблюдават 7500 завършени женски и 2500 завършени мъжки сексуални цикъла. Макар че лабораторните условия няма как да не се отразят на реакциите, получените резултати са изключително важни и единствени за сега. 



За първи път Мастерс и Джонсън описват и формулират основните фази на половия акт:

1. Фаза на възбуждане.
2. “Плато”
3. Фаза на оргазма.
4. Фаза на отпускане

Тези четири фази са били известни още от древността, и те са описвани в литературата, но никой преди Мастерс и Джонсън не е могъл да представи половия акт като система на взаимодействие между двама. Във връзка с това са опровергани или поставени под съмнение много от традиционните представи. 

Например големината на половия член, което всекидневното съзнание смята за един от главните показатели на мъжествеността и условие за сексуалната ефективност на мъжа, се оказва физиологически не много съществена. Първо, разликата в дължината на половия член в спокойно състояние частично се заличава при ерекция – късият полов член се увеличава повече, отколкото дългият. Второ, опити с мастурбиране на жени с изкуствен полов член с различна дължина и диаметър показват изключителната пластичност на женските гениталии, които бързо се приспособяват към размера на половия член. Равнището и продължителността на ерекцията, както и техниката на половото сношение влияят много повече върху сексуалното задоволяване на жената, отколкото размерите на половия член. 
Ако искате да имате наистина силна, здрава и продължителна ерекция се доверете на секс стимуланта Купидон. С негова помощ ще забравите за всички сексуални проблеми, а любовната игра ще бъде продължителна и незабравима.



Няма коментари:

Публикуване на коментар