понеделник, 19 ноември 2018 г.

Около 45% от мъжете взимат хапчета за секс при нов контакт



Около 45% от мъжете взимат медикаменти за сексуална стимулация, за да се „застраховат" при нов контакт, показва проучване на фармацевтични производители.

Смущенията в ерекцията са един от най-разпространените сексуални проблеми при мъжете в цял свят. През 1995 г. е имало 152 млн. мъже с диагноза еректилна дисфункция. Очаква се към 2025 г. те да нараснат на 322 млн.

Статистиката показва, че 52 на сто от мъжете между 40 и 70 години имат проблем с ерекцият, а до 90% от хората с такива нарушения са готови да използват секс хапчета.

Данните за България показват, че близо една пета от мъжете межди 30 и 34  г. имат проблеми със секса, а всеки втори мъж над 40 години има еректилна дисфункция.

Практиката на българските специалисти - сексолози и уролози сочи, че над 65% от мъжете, които вземат стимулиращи продукти, са на възраст от 30 до 50 години. Социалният им статус няма ясно формулиран профил, но  повечето са бизнесмени и хора, подложени на стрес или с по-чувствителна нервна система.
хапчета за ерекция Най-често проблемите с нарушената ерекция при мъжете са психологически.

„До 80% от нарушенията на ерекцията се приемат за предимно функционални (засечка, последвана от психогенно фиксиране), а в останалите 20% могат да участват различни органични причини -здравословни проблеми и усложнения." - коментира доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог-психотерапевт.

За много мъже проблемите с ерекцията предизвикват емоционален и физически стрес. Това ги кара да избягват интимното общуване и се стига до влошаване на  отношенията в семейството или връзката им.

Еректилната дисфункция може да е причинена от здравословни проблеми, като диабет, високо кръвно налягане, заболявания на сърдечно-съдовата система. Някои фактори от начина на живот също могат да допринесат за появата на заболяването. Такива са тютюнопушенето, употребата на големи количества алкохол и стресът.


Няма коментари:

Публикуване на коментар