вторник, 20 ноември 2018 г.

Как влияе сексът на здравето?



Средно човек изразходва от 200 до 400 калории на час по време на секс. С други думи един средно-статистически полов акт от половин час гори 150 калории и, ако погледнем глобално на нещата, ще установим, че правенето на три пъти секс седмично ще изгори 15 000 калории за година. Този енергоразход се равнява на 240 км бавно бягане, което е една сериозна тренировка за нашето тяло. Като прибавим към това и любовната игра (30 калории за 5 минути) и оргазма (100 калории) се получава една стахотна целогодишна тренировка за отслабване.

Сексът засилва и метаболизма и подобрява хормоналния баланс. Тези два факта допринасят за топенето на мазнини и оформянето на фигурата както при жената, така и при мъжа. При еякулация силният пол изразходва неактивен тестостерон и се стимулира продукцията на активен. Това благоприятства натрупването на мускулна маса и изчистването на излишните мазнини при спортисти и като цяло има добър ефект върху мъжкия организъм.

Други ползи за здравето
Навярно на всеки се е случвало да изпита „сладката” мускулна треска сутрин след бурната вечерна игра. Сексът е изключително добра тренировка за мускулите на седалището и краката. Зад добре оформеното женско дупе винаги се крие една секс богиня. В половия акт могат да се включат почти всички мускулни групи в зависимост от позата и участието на сексуалния партньор. Сексът в нормални количества действа профилактично на ставите.

Въпреки това, ако той не е съобразен с възможностите ни, може да се предизвикат различен вид контузии – разкъсване на сухожилия, ставни болки, изкълчвания и др.
Купидон хапчета за ерекция 
Активният полов живот укрепва имунната система – в кръвта на хората, редовно занимаващи се със секс, се съдържат с 30 процента повече антитела; увеличава се и броя на Т-килърите (клетките, унищожаващи директно попадналите в огранизма микроби). Като следствие от това те по-рядко страдат от инфекциозни болести.

Дали липсата на секс и мастурбацията водят до появата на акне? Съществуват много митове, според които липсата на секс е причина за акне. Това не е така! Изследвания в тази област показват, че активният полов живот не оказва влияние на акнето, т.е. нито го възпрепятства, нито го причинява. Въпреки това нашият екип е на мнение, че сексът е по-скоро враг на акнето, отколкото негов приятел.

Секс и полово-предавани заболявания
СПИН, хламидии, гонорея – това са само малка част от болестите, предавани по полов път. Затова правете безопасен секс, но ако това не Ви харесва, подбирайте внимателно сексуалния си партньор. В случай, че нещо ви притеснява, не се колебайте да се консултирате с лекар-специалист.

Как влияе сексът на настроението и самочувствието?
Факт е, че човек след секс се чувства енергичен, активен и с повишено самочувствие. Всичко това се дължи на физиологични процеси в нашето тяло. По време на половия акт и непосредствено след него в кръвта се отделят хормоните на щастието, най-ярките представители на които са серотонинът и ендорфинът. Първият се грижи за подобряването на настроението и самочувствието, а вторият потиска чувството на болка и лоши емоции. Чисто на психична основа остава и удовлетворението от консумираната любов и получения оргазъм.

В крайна сметка: Сексът носи дълголетие – това е не само мит, но и научно обосновано твърдение. Хората, правещи редовно секс, живеят по-дълго и със сигурност по-щастливо.



Няма коментари:

Публикуване на коментар