сряда, 21 ноември 2018 г.

Еякулация



Еякулация е процесът на изхвърляне на семенна течност от пениса.При хората еякулацията обикновено е съпровождана от оргазъм като резултат от сексуално възбуждане. Тя може да настъпи и спонтанно по време на сън.
 Еякулацията е рефлекс, който обикновено не може да бъде спрян, след като вече е започнал, без болезнено свиване.Има две фази - емисия и същинска еякулация.Силата и количеството еякулат се променят широко между различните индивиди.

Броят сперматозоиди в една еякулация също се променя широко в зависимост от много фактори като времето, изминало от предходната еякулация, средната температура на тестисите, силата и продължителността на сексуално възбуждане преди еякулацията, възрастта, нивото на тестостерона и общата плодовитост на индивида, както и общият обем на семенната течност. Необикновено ниския брой сперматозоиди се нарича азооспермия.


Проблемите свързани с еякулацията на мъжа се наричат преждевременна еякулация,забавена еякулация и аноргазмия.Само по името си ,преждевременната еякулация,подсказва,че идва без да е желана.


Ако един мъж не е способен да еякулира в рамките на някакъв приемлив интервал след продължителна сексуална стимулация, независимо от желанието да го направи, става дума за забавена еякулация или аноргазмия.

Оргазъм, който не е придружен от еякулация се нарича сух оргазъм.Често случващи се сухи оргазми могат да бъде признак на увреждане на половите органи и е добре да се потърси професионална помощ.

В помощ на мъжете, след дългогодишни опити и изследвания, фармацевтите изработиха хапчета за ерекция Cupidon, които гарантират безупречно представяне „под завивките“ и подобряване на сексуалния живот.



Няма коментари:

Публикуване на коментар