петък, 16 ноември 2018 г.

Секс, секс и пак секс


На мъжете рядко им се случва да признаят, че сексът им е твърде много или поне достатъчно. Най-вероятно изобщо няма такова понятие като твърде много секс, но пък има такова като твърде-много-секс-с-една-жена.

Преди време четох за едно проучване сред младите мъже в Австралия (ако не е във Великобритания, ще е в Австралия), според което те все по-рядко искат да правят секс или по-скоро са на мнение, че правят секс много често

Ако се ръководим само от това, което виждаме по телевизията и в киното, то да – сексът е издигнат на пиедестал, особено за мъжете, сексът е нещо, към което се се стремят постоянно, с всички сили и за което мислят всеки 2-3-5 или колкото минути сочат данните от различни изследвания. 

Всъщност в ежедневието изобщо не е така. Има поне три неща, които мъжете обичат да правят ПОНЯКОГА повече от секса и това са: да гледат или играят футбол, да ходят за риба или на бар с приятели, да играят на някоя игра в интернет. Независимо колко са млади. За "по-порасналите" е нормално с напредване на възрастта и желанието за секс да отслабва. Но тук, както и в изследването, споменато по-горе, става дума за млади хора в сексуално активна възраст.


Смея да твърдя, че при тях желанието за секс си го има, привърженик съм на тезата, че сексът е една от първичните физиологични нужди (както ги класифицира Ейбрахам Маслоу в своята "Пирамида на потребностите"), където са още нуждата от вода, храна, сън. Главната разлика обаче между секса и съня например е, че за секса не се иска само нужда, но и желание. Значи или мъжете, които твърдят, че правят твърде много секс, го правят не винаги с желание, а по някакви други подбуди, или ги мързи, защото сексът си е освен всичко друго и физическо натоварване. Или просто го определят като "твърде много", защото го сравняват с това, което се показва във филмите и фантастичните разкази на приятелите им за техните сексуални завоевания и пет, седем или повече фантастични повторения на сексуалния акт за нощ.
хапчета за ерекция В реалния свят си има схема и тя е много проста: Първите няколко месеца от връзката (когато има връзка) правите секс като луди – на масата, на стола, на леглото, под леглото и където може и не може да си представи човек. 

През следващите няколко години нещата стават все по-спокойни, а след раждането на децата може и секс изобщо да няма. Това обаче изобщо не означава, че няма сексуално желание, както при мъжете, така и при жените. Вероятно то се пренася към други "субекти" или по-скоро тази страст започваме да влагаме вече в други занимания. 

Колкото и да се чувствате наситени на секс емоции, все пак никога не подценявайте възможността страстта отново да присъства между чаршафите, покривките и цялата покъщнина, дори да сте с една жена вече 10 и повече години. Не вярвайте и на експертите, които казват, че всичко в секса отдавна е открито и изпробвано. В секса - може би да, но във вашия сексуален живот може да има място и време за още доста експерименти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар