четвъртък, 22 ноември 2018 г.

Погрижете се за качествената си ерекция!



Когато става дума за сексуални възможности, няма норма, която да е валидна за всеки.

Нормите се задават от партньорите в двойката, така че да отговарят на техните очаквания, желания и възможности. Критериите за оценка на сексуалното общуване са съпътстващите ги усещания.

Колкото по-силни и разтърсващи са, толкова по-пълноценен и изпълващ е сексуалният живот. При сексуален проблем не поставяйте в риск общите си преживявания, потърсете квалифицирана помощ. От гледна точка на медицината две са основните нарушения в сексуалната функция на мъжа, които могат да влошат отношенията в двойката – смущения в ерекцията и преждевременна еякулация.

Забавена сексуална реакция, трудности при възникване и поддържане на стабилна ерекция, невъзможност за оргазъм – почти всеки мъж се е сблъсквал с подобен проблем, но малцина са тези, които биха го коментирали открито.

Друг показател е увеличаване на броя на неуспешните контакти и намаляване на продължителността на половия акт до невъзможност да се достигне обичайното удовлетворение и за двамата партньори.

Кои са причините за появата на еректилна дисфункция?
Ендокринни заболявания

Ендокринната система на организма произвежда хормони, които регулират обмяната на веществата, сексуалната функция, настроението и други. Диабетът е пример на ендокринно заболяване, което може да причини импотентност при мъжете. Той се отразява на способността на организма да използва хормона инсулин.

Един от страничните ефекти, свързани с хроничния диабет е увреждането на нервите. Това се отразява на усещанията на пениса. Други усложнения свързани с диабет са нарушения в кръвния поток и хормоналните нива. И двата фактора могат да допринесат за импотентност.

Неврологични и нервни заболявания

Няколко неврологични състояния могат да увеличат риска за способността на мозъка да „общува“ с репродуктивната система и това да доведе до еректилна дисфункция. Неврологични разстройства, свързани с импотентността включват: болест на Алцхаймер, мозъчни тумори, множествена склероза, мозъчен инсулт, епилепсия на темпоралния лоб.
Купидон хапчета за ерекция Също при някои мъже, които са преминали през операция на простатната жлеза, може да се появи временна еректилна дисфункция. Други фактори, които могат да доведат до проблеми с ерекцията са прием на определени медикаменти, депресия, тревожност, нездравословен начин на живот, атеросклероза и други.
Какво причинява преждевременната еякулация?

Въпреки, че няма универсална дефиниция, еякулация обикновено се счита за преждевременна, ако се случи в рамките на 2 минути след началото на полов акт или ако мъжът не може да контролира еякулацията.

Преждевременната еякулация може да бъде причинена от стрес, тревожност, свръхчувствителност на кожата на пениса, състояния като диабет, високо кръвно налягане, проблеми с щитовидната жлеза и заболяване на простатата, употреба на алкохол и наркотици и други.

Всеки мъж може да удължи продължителността на половия акт и да поддържа стабилна ерекция. Без значение от възраст или придружаващи заболявания като диабет, високо кръвно налягане или сърдечносъдови проблеми.



Няма коментари:

Публикуване на коментар