понеделник, 19 ноември 2018 г.

5 проблема с пениса, които се случват с напредване на възрастта



На повечето мъже им се ще да мислят, че има части от телата им, които ще бъдат пощадени от кошмарното стареене, но един ден разбират, че техният малък приятел също е остарял и то доста. "Вие не се будите една сутрин и осъзнавате, че нещата изведнъж да се променили. Това е постепенен процес, но около 40 г. промените стават по-забележими", казва Мадлен Кастеланос, автор на книгата "Проблеми с пениса: Ръководство за мъжа".

И така, какво означава, когато пениса на един мъж започне да изглежда и действа различно?

Цвят

Атеросклерозата, често срещан проблем свързан със застаряването на населението, ограничава притока на кръв, засяга сърцето, мозъка и пениса. С по-малко кръв пенисът изглежда по-светъл на цвят, казва д-р Кастеланос, който е и сексолог с частна практика в Ню Йорк. Това не е нещо, за което трябва да се притеснявате стига да ходите редовно на прегледи, които да ви покажат, че всичко останало е в изправност. Също така, точно както кожата навсякъде по тялото ви се променя с възрастта и при пениса ви също се усещат последиците от застаряването. Тя може да започне да изглежда по-пъстра.

Публикувано във факти.бг:
Размер

Чувствителна тема. Истината е, че пенисът ще се свие малко с течение на времето в резултат на намаления приток на кръв и тестостерон. "По времето, когато един мъж е на около 60 - 70 години, той може да загуби от сантиметър до сантиметър и половина от дължината", обяснява д-р Кастеланос. Тя добавя, че ако човек има наднормено тегло и корема, пенисът ще изглежда по-малък без това всъщност да е така. "Пенисът започва вътре в тялото. Ако имате коремни мазнини, те се виждат и се простират върху основата на пениса. Коремът покрива основата на пениса и така го прави да изглежда по-малък."

Но тук е и голямата тайна: повечето жени наистина не се интересуват от размера.

Чувствителност

Тестостеронът помага за поддържането на нервната тъкан. Когато нивата му започват да спадат това ще намали чувствителността на вашия пенис, което пък ос своя страна ще направи по-трудно достигането до оргазъм. Също така ерекцията няма да е толкова трудна. "Това е случай, в който ако не го използваш ще го загубиш", казва д-р Кастеланос. Тя обяснява, че мъжете могат да защитят своето здраве на пениса като имат ерекция всеки ден. Не е нужно да достигат до токата на оргазъм, но дневните ерекция запазва формата на артериите и носи приток на кръв към областта. "Това е същото като ако не отидете на фитнес, мускулите ви ще станат по-тънки и артериите ще се запушат. Същото нещо се случва с пениса", добавя тя.

Спад в пикочната функция

Проблемите с нормалното уриниране са свързани със здравето на простатата. Те засягат 20% от мъжете около 40 години, от 50 до 60 процента от мъжете около 60 години, и 80 до 90 на сто от мъжете на по 70 и 80 години.

Превантивни действия:
- Поддържайте здравословно тегло.
- Ставайте на крака. Седенето по цял ден поставя голям натиск върху простатата.
- Правете умерени упражнения по няколко пъти на седмица, за да поддържате тонуса на мускулите на таза.
- Тичането или бързото ходене също ще свърши работа.
- Вземайте цинк и селен.
- Ограничете консумацията на алкохол. Алкохолът увеличава превръщането на тестостерон в естроген.
- Еякулирайте по няколко пъти на седмица.

Еректилна дисфункция (ЕД)

ЕД се развива при 5 на сто от мъжете на възраст около 40 години и до 15 на сто при мъжете около 70 годишна възраст. То може да бъде резултат от различни взаимосвързани причини:

Биология - заболяване, медикаменти, лоши здравни навици
Психологически - тревожност, депресия, стрес
Интимна връзка - липса на доверие и интимност или емоционален конфликт между двойката
Психосексуални умения - сексуалните умения на някой от партньорите или взаимодействието между двамата



Няма коментари:

Публикуване на коментар