понеделник, 19 ноември 2018 г.

Проблемите с ерекцията




Липсата на ерекция е истински тормоз за мъжката психика. Няма мъж, който да не е имал засечки, но това не означава, че страда от еректилна дисфункция. Кога липсата на ерекция е сериозен проблем, какви са причините и как се преодолява?

Без ерекция мъжете сме за никъде. С бърза ерекция – също. Макар че голям процент от мъжете по света страдат от еректилна дисфункция, включително преждевременна еякулация, това не е никак успокояващо. Когато не ти стане, целият свят ти се стоварва върху главата. Обземат те срам, гняв и безпомощност. Чувстваш се сякаш най-близкият ти приятел те предава. И на практика е точно така. Членът, в когото се кълнеш, дава на късо. Ако се случи веднъж, забравяш и продължаваш “с гордо вдигната глава”. Ако засечката се повтори, време е да му обърнеш внимание.  

Повечето мъже над 40-годишна възраст от време на време имат проблем с ерекцията. Някои по-рядко, други по-често. Ако това ще ви успокои, един на всеки дванадесет мъже не получава ерекция, когато му се прииска. Освен това възрастта на страдащите от еректилна дисфункция непрекъснато спада. Защо?

Причини за еректилна дисфункция

 Най-честата причина за проблем с ерекцията е психологическа - нова партньорка, неадекватно поведение от нейна страна, неподходяща обстановка и т.н.


Стресът, изтощението и умората също може да доведат до проблеми с ерекцията.
Напредването на възрастта влияе негативно на ерекцията при повечето мъже. Тестостеронът намалява и ерекцията отслабва.


Злоупотребата с алкохол, цигари, наркотици и медикаменти е най-големият бич за ерекцията. Пиянството “пролива” ерекцията, защото намалява тестостерона, а пушенето непосредствено преди секс рязко намалява кръвотока към члена. 

Страдащите от захарен диабет най-често развиват еректилна дисфункция, особено, ако имат и диабетна полиневропатия (загуба на чувствителност в долните крайници).
Болест на Паркинсон, заболявания на пикочния мехур и хронична бъбречна недостатъчност са другите чести причинители на еректилна дисфункция.
Обикновена засечка – нищо страшно

Да не ти стане, не означава, че си импотентен! Просто не си получил ерекция по някоя от гореизброените причини. Затова никакво отчаяние, никаква паника – има хапчета за секс или Откакто те заляха пазара, проблемът с ерекцията на много мъже се оказа решен. Гълташ едно хапче около половин час преди секс и 100% правиш секс. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар