сряда, 21 ноември 2018 г.

SQ - Сексуална интелигентност



 IQ - Интелектуална интелигентност
EQ- Емоционална интелигентност
SQ- Сексуална интелигентност
Един британец преди около сто години попитал жена си след първата брачна нощ „Скъпа, бременна ли си вече?” Изненадана жена му отговорила „Скъпи, защо ме питаш това?” , а мъжът отговорил „ За да знам дали да спра да правя тези безсмислени движения”

Съвременните учени след прецизни изчисления на сексуалната интелигентност биха определили този мъж като „сексуален идиот”.

Последният хит в полето на изследване сексуалното поведение на мъжете и жените е модерно изобретение на интердисциплинарното знание, което учените наричат сексуална интелигентност.

Запознайте се с триото IQ, EQ и SQ
Освен рационалната интелигентност IQ и емоционалната интелигентност EQ днес ние се занимаваме и с понятието сексуална интелигентност SQ.

    -рационалната интелигентност – може да бъде определена още и като способността да се решават проблеми в различни ситуации
    -емоционалната интелигентност – е способността да успешно разрешаване на проблеми, които се появявят от ирационални емоции
    -сексуална интелигентност – сходна на предишните две, тя може да се определи като способността за успешно справяне с проблемите, които се появяват не само в сексуалната комуникация между двама души, но и от отношенията на личността към нечия сексуална философия.

Казано просто – сексуалната интелигентност е способността за наслаждение от сексуалнип живот във всичките му измерения.

Интелигентни ли се в живота? А дали сте също толкова интелигентни и в секса ?
Може да кажем, че човек който притежава тези три типа „разсъдливост” в тяхното хармонично съотношение има: успехи в кариерата, в отношенията си с другите, но също и в леглото. За съжаление този идел, е доста рядко срещан, по-често срещаме дисхармонията.

„Големият академик”...
Звучи ли ви познато - надарен с перфектна интелигентност, може да изпитва недостиг на емоционална и сексуална интелигентност, видимо неумел в контактите си с хората и пълен идиот в леглото.


Понякога са необходими само твърд мъжки орган и широко отворени женски крака
Само преди няколко десетилетия, не беше толкова важно дали човек е сексуално интелигентен. Обществото беше определило стриктно сексуалните роли на мъжа и жената.

Твърд мъжки орган и разтворени женски крака, мисионерска поза, в която мъжът е върху жената, сексуален акт без предхождаща го любовна игра и тишина – за какво толкова има да си говорят двамата, след като това е време за „работа”. Всичко това представлява досегашното разбиране за секс.

Мъжът се „изпразва” и „облекчава”, а жената остава със своята незадоволеност, която не иска и не трябва да показва.

Днес на жените също е позволено да изпитват удоволствие от секса!
За щастие времената се променят. Жените успяха да получат почти равни на мъжете права и разбраха, че имат право да изпитват удоволствие от секса, което със сигурност облагодетелства и другия пол.

В същото време, нуждата на двата пола да изразяват способности и умения, които учените наричат сексуална интелигентност, се развиват във взаимен синхрон.

Какво означава сексуално интелигентна личност?
Сексуално интелигентната личност знае много за сексуалността. Тя е способна да разпознае своите сексуални желания и нужди, както и свободно да ги изрази. Извън леглото този човек открито говори с партньора си за секс и знае как да използва всичко на практика.

Извинения от типа „няма какво да философстваме за това” принадлежат на миналото.

Как се измерва сексуалната интелигентност?
Нека изясним веднага – сексуалната интелигентност не се измерва на базата колко твърд е члена или колко пъти се стига до оргазъм, или честотата на правенето на секс.

След като става въпрос за способности и умения, сексуалната интелигентност, подобно на емоционалната и интелектуалната се измерва с психологически тестове и въпросници. В полето на сексуалната интелигентност, човек може да бъде класифициран като „среден” , „над среден” или ”бавно развиващ се”.

Как различните коефиценти се проявяват в практиката?
Някои изследвания показват, че в сравнение със сексуално изостаналите хора, сексуално интелигентните се наслаждават на секса много повече и нямат толкова проблеми с ерекцията или оргазмите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар