вторник, 20 ноември 2018 г.

Липса на желание за секс (смущения в либидото), импотентност, смущения в ерекцията и еякулацията



Липса на желание: Мъжът е сексуално способен, но той трайно е загубил всякакъв интерес за сексуална активност, дори в еротично възбуж­дащи ситуации. Сексуалната активност нама­лява. Въпреки отсъствието на желание, все пак не би следвало непременно да има „технически“ проблеми при полово сношение.

Импотентност: С понятието импотентност обобщено се описва неспособността на мъжа да извърши полов акт или защото не получава ерекция, или защото функционални смущения му пречат да извърши половото сношение по на­чин, който се очаква от него самия или от партньорката му. Това няма нищо общо с оплодителната способност.

Ерекционна импотентност (полова слабост): Мъжът иска, но не може да го направи според же­ланието си. Членът не става достатъчно твърд, за да се извърши половият акт.

При трайната ерекция (приапизъм) членът ос­тава продължително време корав. Последстви­ята са силни болки. Актът може да бъде болез­нен, ако членът е необичайно извит или препу- циумът е стеснен.

Смущения в еякулацията: Всъщност не същест­вува „твърде рано“ или „твърде късно“. В дей­ствителност може да се касае за разминаване на собствените сексуални привички и желания­та на партньорката.
секс стимулант Повечето мъже се научават (или трябва да се на­учат) да задържат оргазма си, защото стреме­жът за семеизпразване настъпва скоро след про­никването на члена, а за повечето жени едно толкова късо време на сливане не е задоволява­що. Следователно оплакването се изразява в това, че или мъжът, или жената не разполагат с достатъчно време, за да се насладят на свое­то удоволствие.

За патологично отклонение се приема, когато изхвърлянето на семенната течност настъпва преди проникването на члена във влагалището, без преди това той да е бил механически раз­дразнен.

Причини

Някои от причините за сексуалните смущения са общи и за трите групи оплаквания.

Възраст: Естествено е с напредването на въз­растта сексуалното желание постепенно да от­слабва. Но радостта от секса може да се съхра­ни до дълбока старост.

Отношения с партньорката: Проблемите в съ­жителството с партньорката – и неосъзнати­те – се изразяват във високочувствителната сексуална сфера. Показател за въздействието на психическите фактори може да бъде фактът, че смущенията се появяват само при интимното общуване с (определена) сексуална партньор­ка, но не и при онаниране.


По-често, отколкото предполагат, хората из­бират неподходящ сексуален партньор. Това, ко­ето „мъжът“ не се осмелява да си каже, го изра­зява членът му: „Не“. Когато двамата партньо­ри не си подхождат, проличава и от това, че те буквално не понасят миризмите си, т е. интимната миризма на сексуалната партньорка не е възбуждаща за мъжа. Единият или остава абсолютно безразличен към сексуалното поведение на другия, или се чувства напълно отблъснат от него.



Това може да се прояви и в хода на съвместния живот, когато отслабващото желание и отег­чението стават непреодолими.

Конфликтите с партньорката, скандалите, пре­небрежението, недоверието и много други неща могат да се отразят в сексуалната сфера. По съ­щия начин въздейства и безразличието. Същес­твуват също така неосъзнати страхове от же­ните изобщо или от една определена жена, от нежелано бащинство или от провал при осъщес­твяването на акта.
секс стимулант
Ако жените не са достатъчно привлекателни за вас или по време на половия акт си представяте мъже, възможно е да изпитвате хомосексуални влечения. Много мъже имат подобни представи, без да искат да ги изживеят. Някои мъже откри­ват ориентацията си към собствения пол още през юношеството, други осъзнават подобно привличане едва по-късно или го потискат като обременяващо усетен интерес.

Поне пет процента от мъжете са хомосексуал­но предразположени, всеки шести мъж (15%) проявява бисексуален интерес.


Дългогодишното прилагане на коитус интеруптус (прекъсване на половото сношение при наб­лижаване на семеизпразването) като средство за предпазване от забременяване може да пре­дизвика трайни смущения.

Общо състояние: Претоварването, изтощени­ето, стресът, неспокойствието, нервността и депресиите могат да навредят на желанието и годността за удовлетворяваща сексуалност. Също така притеснените жилищни условия, прекомерните дразнители като телевизия и шум могат да развалят желанието.

Органични причини: Продължителни обременя­ващи заболявания като например диабет, чер­нодробни увреждания, намалена функция на щитовидната жлеза, астма, високо кръвно наляга­не, съдови заболявания (причинени от артериос­клероза и венозни увреждания) са сред главните органични причини за смущенията в потент­ността.



Няма коментари:

Публикуване на коментар