вторник, 20 ноември 2018 г.

Няколко факта за пениса



Мъжете имат по няколко ерекции през нощта

Един мъж в добро здравословно състояние има между три и пет ерекции всяка нощ, като всяка от тях трае 25 – 35 минути. Обичайно е мъжете да се будят с ерекция – последната от нощната серия. 

Причината за появата им не е напълно ясна, но проучвания сочат, че нощните ерекции са тясно свързани с RЕМ фазата на съня. Тогава най-често се случва сънуването. Независимо от причината за появата им, според повечето лекари нощните ерекции са признак, че всичко е наред със здравето на мъжа. 

Дължината на пениса не е свързана с размера на стъпалото

Идеята, че размерът на пениса е пропорционален с размера на обувката е мит според проучване, публикувано в British Journal of Urology International. Изследователите измерват пенисите на 104 британски мъже, измежду които има тийнейджъри и пенсионери. 

Изследователите установяват, че средният размер на пениса сред участниците в проучването е 13 см, но не откриват връзка между неговия размер и този на стъпалото.

Пенисът не е мускул

Противно на разпространеното твърдение, в мъжкия полов орган няма мускули. Поради тази причина той не може да се движи много, когато е в ерекция. Пенисът може да се оприличи с гъба, която се пълни с кръв при сексуална възбуда. 

Кръвта се натрупва в две цилиндрични камери, което води до подуването и втвърдяването на органа. Подуването блокира вените, които отвеждат кръвта от него. Когато ерекцията отмине, притокът на кръв към камерите намалява, те се стесняват, позволявайки на кръвта да се оттече по вените.





Няма коментари:

Публикуване на коментар