сряда, 21 ноември 2018 г.

Секс чакра



Ако сте депресирани, със слаб дух, ако ви липсва енергия, креативност и желание за секс, ако често усещате болка в долната част на стомаха, или ако имате менструални проблеми, трябва да стимулирате своята чакра за секс.
Прочете няколко съвета, които ще ви помогнат да я активирате. Това ще донесе оживление, удоволствие от живота, страст и здраве и интимност в живота ви.
Чакрата за секс е разположена точно над гениталиите (на няколко пръста под корема) и е свързана с половите жлези. Тя пази в себе си първите впечатления и стари емоционални и ментални модели, а освен това е свързана и с работата, креативността и учението. В същото време тя сочи към нашата връзка със земните енергии, с тялото ни и неговото функциониране, а и към това какъв е опитът ни с интимността, чувствителността и радостите на живота.
В тази чакра се генерира енергията важна за живота. Тя е важна за безпроблемното функциониране на всички процеси в тялото и за общата ни енергичност. Балансираната чакра за секс носи радост от живота и креативност и е основата за емоционална стабилност, безпроблемно функциониране на всички важни органи и за стабилно физическо здраве.
Стимулирайте половите жлези:

    Водата има важно въздействие върху чакрата за секс: отидете да поплувате, подгответе си вана, разходете се по морския бряг …
    Пийте достатъчно вода и билков чай.
    Носете оранжеви дрехи, украсете апартамента си с оранжеви мебели или се сдобийте с оранжев килим; боядисайте една стена в оранжево и поставете оранжеви цветя на масата …
    Звукът 'o' стимулира чакрата за секс. Застанете изправени и вдишайте през носа и кажете леко затворено 'o'. Правете упражнението по пет минути дневно.
    
    Танцувайте в двойка или ориенталски танци.
    Препоръчително е да ядете оранжеви плодове и зеленчуци, като соя, моркови, тиква, пъпеши, манго, праскови …
    Преди основното ястие приемайте пет капки от някоя от следните бахови билки: дъб, маслиново дърво, бор джудже, бор.

    Използвайте камъни. Дръжте продължително време в ръката си камък или го сложете върху корема си, малко под пъпа. Подходящите камъни са сердолик, гранат, рубелит (розов турмалин), златен топаз и розов кварц.

Ароматерапия: 
Чакрата за секс се стимулира с масло от сандалово дърво, смирна, горчив портокал и пипер. Капнете три до четири капки от тези масла в съд. Можете да ги смесите в лосиона си за тяло, да ги добавите във ваната (заедно с мляко) или да капнете няколко капки върху възглавницата си.

Интимно бельо за повече любов:

    Бельо в червен цвят е подходящо когато сте депресирани и тъжни, ако искате да съживите страстта или да бъдете по-живи и по-чувствени.
    Бельо в розово, прасковено и цвят от сьомга ви насърчава да се грижите за себе си. Това са цветовете на безусловна, искрена любов, които нежно стимулират и дават енергия.
    Носете бельо в оранжев цвят, когато сте депресирани и искате да бъдете по-щастливи. Този цвят ще ви накара да се отпуснете и да проявите своята креативност.

Мисли за чакрата за секс

    Свързвам се с креативната си енергия.
    Приемам с любов тялото и сексуалността си.
    Животът е дар, на който искам да се наслаждавам.

Медитация

    Легнете по гръб, затворете очи и бавно отпуснете тялото си.
    Фокусирайте се върху дишането си: наблюдавайте съзнателно как вдишвате и издишвате.
    Поставете ръцете си под пъпа и усетете как коремът ви се издига и смъква. Когато вдишвате, вие усещате оранжевата енергия да преминава от ръцете ви в долната част на корема. Представете си малка топка енергия от оранжева светлина, която обгръща цялото ви тяло. След това си представете как тази топка става все по-голяма и по-голяма. Повторете това седем пъти (седем вдишвания и седем издишвания).
    В края поставете ръце на пода и се отдайте на медитацията за няколко минути.

Упражнения

    Преди упражнение, отпуснете тялото си и успокойте дишането си.
    Застанете на колене и ръце и извивайте гръб нагоре и надолу седем пъти (от позиция котка към позиция кон). Когато вдишвате, повдигайте глава и задни части (гръб като на кон), и когато издишвате преминете от тази поза към поза с извит гръб като на котка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар