четвъртък, 22 ноември 2018 г.

На какво се дължи слабата ерекция



Нормалната ерекция на пениса е резултат от много сложни взаимодействия между психиката, централната и периферната нервни системи, хормони, гладката мускулатура и кръвоносните съдове. Ако има смущение на едно или повече от тези звена, това може да доведе до еректилни проблеми. Външни фактори като алкохол, тютюнопушене, затлъстяване, наркотици и различни други медикаменти могат да причинят еректилна дисфункция.

Сърдечно съдови проблеми

Всяко състояние, което е свързано с кръвта в организма може да доведе до еректилна дисфункция. Това е често срещан проблем при много мъже и представлява неспособността на мъжа да достигне до ерекция. Високото кръвно налягане и високият холестерол причиняват втвърдяване на артериите,
включително и тези на пениса. Неефективната работа на сърцето ,като сърдечна недостатъчност или състояние след сърдечен удар, може да доведе до слаба ерекция.

Хормонални проблеми

Ендокринният дисбаланс също може да доведе до слаба ерекция. Тестостерона играе огромна и много важна роля за здравата еректилна функция и нормалните нива са от значение за правилното функциониране. Еректилната дисфункция може да бъде знак за наличието на повишени нива на пролактина или на тироидните хормони.Понижените нива на хормоните на щитовидната жлеза също може да са причина за слаба ерекция.Диабетът е добре известно,че причинява еректилна дисфункция.В действителност Националната Клиника по Бъбречни и Урологични заболявания отбелязва, че от 35% до 50% от мъжете с диабет страдат от еректилна дисфункция.



Психологически проблеми

Националната клиника по бъбречни и урологични заболявания съобщава, че 20% от случаите на еректилни дисфункции са свързани с психологически фактори. Умората и стреса се отразяват много на психическото състояние на мъжа. А слабата ерекция може да бъде причинена от безпокойство, депресия, вина, страх или провал. Ако не овладеете тези проблеми навреме, може да доведат до еректилни аномалии.

Алкохол, наркотични вещества

Наркотичните вещества, алкохолът или тютюнопушенето може да причинят импотентност. Марихуаната,алкохола и хероина са изброени като типични причинители на еректилна дисфункция.Предписани лекарства за високо кръвно налягане,депресия,тревожност и язви също могат да бъдат причина за ЕД.Анаболните стероиди или антихистамини могат да доведат до слаба ерекция дори  млади и здрави мъже.

В днешно време на пазара се продават куп различни медикаменти, хапчета,гелове, спрейове, желета в помощ при еректилната дисфункция. Но малко от тях са напълно безвредни. Повечето от тях имат скрити странични ефекти, които могат да имат огромни последствия за вбъдеще. Затова ви препоръчваме да се доверявате само на билкови хапчета за ерекция , натурални продукти и билки, които ще ви помогнат да се справите с еректилните проблеми.



Няма коментари:

Публикуване на коментар